De Gitarendokter

De gitarendokter staat voor ervaring, passie en kwaliteit.De man achter ‘De Gitarendokter’ is de multi-instrumentalist Jan Kolkman uit Lichtenvoorde.
In het muzikantencircuit staat Jan bekend als een echte no-nonsense praktijk man. What you see = what you get. Met zijn veertig jaar ervaring in de popmuziek branche maak je Jan Kolkman niet veel meer wijs. En al die tijd is hij steeds praktiserend muzikant geweest met passie voor optreden en grote interesse voor instrumenten en apparatuur.Zo speelde hij acht jaar in het all-round orkest Rendez-Vous. Hij verzorgde de muzikale begeleiding voor vele grote artiesten. Om zomaar een kleine greep te doen: Marco Borsato, Madeline Bell, The Platters, Johnny Logan, Donna Linton, Lee Towers, Anita Meyer, Andre Hazes, Gerard Joling, Corry Konings, Freddy Breck [American-tour], 2 jaar met de Western-Experience met diverse Amerikaanse artiesten en ga zo maar door. Maar het bekendste is  Jan misschien wel van de twaalf jaar die hij bij de popgroep Normaal speelde. En nu alweer 12  jaar bij The Heinoos.

Met een vracht aan ervaring en kennis en door zijn kick ass live-attitude, weet Jan wat belangrijk is voor de doorgewinterde muzikant. Maar dat is niet alles. Doordat Jan ook nog eens ruim vijf jaar als gitarendokter werkzaam was bij een gerenommeerde muziekzaak in de Achterhoek, heeft hij ook oog voor datgene wat essentieel is voor de beginner. En, minstens net zo belangrijk, daarmee ook wat de beginner níet nodig heeft in het hedendaagse commerciële aanbod van instrumentarium en apparatuur…

Richard “Gorro” Jansen

Columnist Music Maker